معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: در بافت‌های قدیمی شهری وابط اجتماعی، پیوندهای عاطفی و احساس آرامش و امنیتی وجود داشت که امروزه این احساسات را در بافت‌های جدید نمی‌بینیم. باید این احساسات را در بافت‌های جدید نیز ایجاد کنیم.   به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز؛فرامند هاشمی‌زاده در جلسه توانمندسازی بافت فرسوده […]

  •  

    معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: در بافت‌های قدیمی شهری وابط اجتماعی، پیوندهای عاطفی و احساس آرامش و امنیتی

    وجود داشت که امروزه این احساسات را در بافت‌های جدید نمی‌بینیم. باید این احساسات را در بافت‌های جدید نیز ایجاد کنیم.

     

    به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز؛فرامند هاشمی‌زاده در جلسه توانمندسازی بافت فرسوده استان اظهار کرد: خوزستان با توجه به سابقه تاریخی و توسعه ناهمگونی که داشته است، به یک کار عملیاتی و اصولی در ایجاد یک سیما در ساخت و ساز و سیمای شهری نیاز دارد.

    وی افزود: این بافت ناپایدار و ناهمگن چه از نظر سطح ارتفاع و چه نما صحنه چشم‌نوازی ندارد. در جهاتی نیز با عدم اعتقاد، ایمان و عدم مسئولیت متولیان مربوطه در اجرای طرح‌ها شاهد یک توسعه شهری نامرتب، ناپایدار و ناهماهنگ در استان بوده‌ایم. امکان اینکه تعداد شهرها را افزایش دهیم وجود ندارد، این کار مارا به بیراهه خواهد برد.

    معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: امیدوارم اعتبار لازم برای بازسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده تأمین شود. کار در برخی شهرها آغاز شده است و امیدوارم با استقرار یک کارگروه که نظارت مناسبی بر اعمال و اجرای طرح‌ها دارد شاهد یک تحول در شهرها باشیم. مساله ما تنها سیمای شهر نیست، بحث اصلی پایدار بودن ساخت و سازهای شهری است. امیدوارم با انجام مطالعات لازم و ارائه راه‌حل‌ها بتوانیم سیاستی که از ما انتظار می‌رود را پیاده کنیم.

    هاشمی‌زاده خاطرنشان کرد: اغلب شهرهای قدیمی ما گرفتار تفاوت میان توسعه جدید و وضعیت قدیم هستند. باید به توسعه اعتقاد پیدا کنیم. اگر توسعه جدید و

    وضعیت قدیمی در کنار یکدیگر کارکرد مناسبی نداشته و هم‌پوشانی نداشته باشند، در کارها گسستگی ایجاد می‌شود.

    وی ادامه داد: اگر این دو را با یکدیگر تلفیق کنیم، کارکرد خوبی را شاهد هستیم اما اگر این کار را نکنیم شاهد پراکندگی و فرسودگی و افزایش فضاهای غیرقابل استفاده در شهر خواهیم بود . ممکن است بافت فرسوده در شهرها زیادتر شود. از شهرداران، مشاوران و مسئولان میراث فرهنگی می‌خواهم در این خصوص یک نگاه عملیاتی داشته باشند.

    معاون عمرانی استاندار خوزستان تصریح کرد: مشاورانی برای تعیین محدوده و نیازمندی‌های این محدوده‌های فرسوده در شهرستان‌ها تعیین می‌شوند و

    اولویت‌بندی‌های لازم از طرف ستاد انجام خواهد شد. همچنین باید برنامه عملیاتی اجرایی توسط دبیرخانه ستادهای شهرستان‌ها تنظیم شود تا عملیات اجرایی مناسبی در شهرستان‌ها داشته باشیم. مسئولان شهرستان‌ها نیز باید در جلسات آینده گزارش عملکردی از برنامه‌های خود ارائه دهند.

    هاشمی‌زاده تأکید کرد: باید تلاش کنیم تا از کلی‌گویی خارج شویم تا تکلیف هر شهرستان مشخص شود. همچنین باید برنامه تلفیقی و محدوده‌ها مشخص شوند. وضعیت تأمین منابع مالی از سوی سازمان برنامه و بودجه و اعتبارات ملی و استانی ما باید مشخص باشند. تصمیم بعدی ما پیگیری استفاده از تسهیلات بانک مسکن برای تأمین وام بازسازی بافت‌های ناپایدار است.

    وی ادامه داد: در بافت‌های قدیمی شهری روابط اجتماعی، پیوندهای عاطفی و احساس آرامش و امنیتی وجود داشت که امروزه این احساسات را در بافت‌های جدید نمی‌بینیم. باید این احساسات را در بافت‌های جدید نیز ایجاد کنیم.