رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در خوزستان شرایط لازم برای شرکت داوطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.   به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز ، ابوالحسن معماری با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس […]

  •  

     

    رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در خوزستان شرایط لازم برای شرکت داوطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری سال ۱۴۰۲ را تشریح کرد.

     

    به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز ، ابوالحسن معماری با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه، ۱۱ اسفندماه امسال، گفت: پیش ثبت نام داوطلبان شرکت در این انتخابات از امروز، دوشنبه ۱۶ مردادماه همزمان با سراسر کشور در استان خوزستان آغاز شد و تا ۲۲ مردادماه و به مدت یک هفته از ساعت ۸ تا ۱۸ ادامه خواهد داشت.

     

    وی با بیان اینکه تاکنون هیئت مرکزی که مسئولیت نظارت بر انتخابات سراسر کشور را دارد، تشکیل نشده است، افزود: زیرا پس از تشکیل این هیئت، هیئت‌های نظارت استانی و سپس هیئت نظارت شهرستان تشکیل می‌شوند.

     

    معماری با اشاره به اینکه تشکیل این هیئت‌ها پس از ثبت نام اولیه داوطلبان شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری انجام خواهد شد، ادامه داد:، اما براساس وظایفی که قبل از تشکیل هیئت و دفاتر نظارت برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انتخابات هستند، بر عهده داریم، همه زیرساخت‌ها فراهم شده است و درحال ورود تدریجی به عرصه اجرایی هستیم.

     

     

     

    رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در استان خوزستان اضافه کرد: همه برنامه ریزی‌ها وزیرساخت‌هایی که برای یک انتخابات سالم و مطلوب مد نظر است، فراهم شده است.

     

     

     

    این مقام مسئول گفت: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۵ سیاست‌های کلی انتخابات را ابلاغ کرد و در مجلس شورای اسلامی کنونی، کار اصلاح قانون انتخابات صورت گرفت.

     

    پیش ثبت نام، یکی از ویژگی‌های اصلاحات قانون انتخابات

     

    وی یکی از ممیز‌های اصلاحات قانون انتخابات را موضوع پیش ثبت نام عنوان کرد و افزود: این موضوع در حقیقت پالایش و بررسی مدارک داوطلبان شرکت در انتخابات از جهت شکلی و عینی است.

     

    معماری می‌گوید: در انتخابات سال ۱۳۹۴، حدود ۱۲ هزار نفر داوطلب انتخاباتی در سراسر کشور داشتیم و این تعداد در سال ۱۳۹۸ به حدود ۱۶ هزار نفر رسید و نقص مدارک یا نداشتن مدارک باعث شد بسیاری از افراد صلاحیتشان احراز نشود یا رد صلاحیت شوند، ولی در قانون انتخاباتی جدید موضوع پیش ثبت نام مطرح شد.

     

    وی در تشریح ممیز‌ها و ویژگی‌های مثبت موضوع پیش ثبت نام گفت: در این مرحله بحث مدرک تحصیلی، پایان خدمت، ماده ۲۹ قانون انتخابات، داشتن مدارک کیفری، شرایط سنی و… مورد بررسی قرار می‌گیرند که آیا فرد ثبت نام شده شرایط و مدارک لازم برای شرکت در انتخابات را دارد یا خیر؟

     

    معماری با بیان اینکه به دلیل اینکه رسیدگی به صلاحیت داوطلبان مطرح نیست، شورای نگهبان دخالتی ندارد، افزود: پیش ثبت نام مربوط به ۳ ماده قانون انتخابات است، ماده ۲۸ که شرایط ایجابی دارد، ماده ۲۹ ویژه مشاغلی است که ۶ ماه قبل از ثبت نام باید از سمت خود استعفاء دهند و ماده ۳۰ که مربوط به سلب صلاحیت ثبت نام است.

     

    وی می‌گوید: فردی که می‌خواهد ثبت نام اصلی را انجام دهد، حتما باید وارد سامانه وزارت کشور شود و نسبت به تکمیل پرسشنامه‌ها و بارگذاری مدارک از جمله؛ تکمیل فرم پرسشنامه اطلاعات فردی، بارگذاری مدرک تحصیلی، مدرک پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم و قانونی از خدمت، گواهی رسمی استعفاء و قبول استعفاء از طرف مقام مسئول و مدارک هویتی اقدام کند.

     

    معماری تحصیلات قابل قبول برای داوطلبان شرکت در انتخابات حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن و دارای ارزش استخدامی عنوان و اضافه کرد: شرایط سنی حداقل ۳۰ سال و حداکثر ۷۵ سال است.

     

    ارسال مدارک داوطلبان شرکت در انتخابات ۱۴۰۲ به سازمان‌های کشوری

     

    رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در خوزستان گفت: وقتی داوطلبان شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کردند، مدارک بارگذاری از سوی وزارت کشور به سازمان‌های کشوری شامل؛ سازمان ثبت احوال، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مراکز مدیریت حوزه‌های علمیه، سازمان امور اداری و استخدامی، دادستانی کل کشور، وزارت امور خارجه و فراجا ارسال می‌شوند.

     

    این مقام مسئول با بیان اینکه هریک از سازمان‌های یادشده مسئولیتی در برابر مدارک ارسالی داوطلبان در مرحله پیش ثبت نام دارند، افزود: این سازمان‌ها موظف هستند حداکثر تا یکماه نتیجه بررسی مدارک را به وزارت کشور اعلام کنند تا درصورتیکه مشکلی از نظر اعتبار دارند، اعلام شود.

     

    ممنوعیت ثبت نام افرادی دوتابعیتی برای انتخابات

     

    ابوالحسن معماری ادامه داد: براساس قانون جدید، هر فردی که تابعیت کشور دیگر را داشته یا دارد، یا ایرانی است، ولی اقامت دائم در کشوری دیگر را دارد و یا فردی که تابعیت ایرانی گرفته است، نمی‌توانند ثبت نام کنند.

     

    وی با بیان اینکه مدرک کارت پایان خدمت مربوط به کسانی است که سنشان ۵۰ سال و کمتر است، اضافه کرد: فردی که برای داوطلبی انتخابات ثبت می‌کند، در واقع از سازمان‌های مرجع نامبرده درخواست گواهی می‌کند و سازمان‌ها نیز موظف هستند به بررسی و اعلام نتیجه به وزارت کشور هستند و در نهایت وزارتخانه نتیجه را در اختیار افرادی که ثبت نام کرده اند، قرار می‌دهد تا درصورت اعتراض افراد نسبت به نتیجه، اعتراض به سازمان مربوط اعلام شود، همچنین دستگاه‌ها موظفند به اعتراض‌ها رسیدگی کنند.

     

    ۲۷ مهرماه ۱۴۰۲، آغاز فرآیند ثبت نام اصلی انتخابات

     

    معماری با بیان اینکه ثبت نام اصلی به صورت الکترونیکی از ۲۷ مهرماه آغاز می‌شود و تا ۳ آبان ماه و به مدت یک هفته ادامه دارد، گفت: سازمان‌های مربوط موظف هستند تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز فرایند اصلی ثبت نام به اعتراض‌ها رسیدگی و نتایج را اعلام کنند.

     

    این مقام مسئول می‌گوید: البته اگر توافقی میان شورای نگهبان و وزارت کشور صورت گیرد، ممکن است ثبت نام اصلی به صورت حضوری نیز انجام شود، بنابراین وقتی فرد ثبت نام اصلی را انجام دهد، حتما باید مدارک لازم و نامبرده را بارگذاری کند.