تازهترین بررسیهای سازمان بینالمللی انرژی ثابت میکند که چین به بزرگترین منبع تولید انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا تبدیل شده است.
این سازمان درباره تولید این انرژیها در جهان آورده که دستکم نیمی از رشد و توسعه جهانی تولید این منابع در سال ۲۰۱۶ میلادی متعلق به چین بوده است.
بر این اساس، چین در برنامه پنجساله سیزدهم اقتصادی خود به دلیل نگرانی از آلودگی بالای هوا و مقابله با تحولات اقلیمی تلاش کرده است تا سرمایهگذاری بیشتری در بخش انرژیهای پاک و منابع تجدیدپذیر داشته باشد.
پیش بینی شده است که چین تا سال ۲۰۲۲ میلادی نزدیک به ۳۶۰ مگاوات انرژی پاک تولید کند که معادل ۴۰ درصد از کل تولید آن در جهان خواهد بود.
چین اعلام کرده است که میزان استفاده زغال سنگ برای تولید انرژی را نیز به طور چشمگیری کاهش خواهد داد تا میزان آلایندهها کاسته شود.
برنامه توسعه سیزدهم پنج ساله چین نشان میدهد که این کشور ۶۶ درصد از انرژی را در سال ۲۰۱۵ میلادی از زغال سنگ تامین میکرده است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۵۸ درصد کاهش خواهد یافت.
این آمار پس از آن منتشر میشود که کشورهای مختلف دنیا از جمله چین از تصمیم دونالد ترامپرئیس جمهوری آمریکا برای خروج این کشور از توافقنامه تحولات اقلیمی پاریس انتقاد کردند.
دولت چین افزوده است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی تولید گاز طبیعی و مصرف آن را افزایش خواهد داد تا ۱۰ درصد از انرژی مورد نیاز کشور و خانوارها از گاز طبیعی تامین شود.
تارنمای یی سی چین نیز گزارش داد که میزان دی اکسید کربن و گازهای گلخانهای هم تا سال ۲۰۲۰ میلادی در چین نسبت به سال ۲۰۰۵ میلادی تا ۴۰ الی ۵۰ درصد کمتر خواهد شد.
انتظار میرود که با این برنامه ریزی ۱۵ درصد از کل انرژی مصرفی چین در سال ۲۰۲۰ میلادی از سوختهای غیرفسیلی تامین شود.
انرژیهای خورشیدی ،حرارتی ، باد و هستهای اصلی ترین منابع انرژی این کشور محسوب میشود و این رقم ۱۵ درصد تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.
آمار نشان میدهد که در سال ۲۰۱۵ میلادی میزان سرمایهگذاری چین برای تولید منابع انرژی جدید و پاک و تجدیدپذیر به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است .
ظرفیت تولید انرژیهای باد و خورشید در چین در سال ۲۰۲۰ میلادی به ترتیب به ۲۱۰ میلیون کیلووات و ۱۱۰ میلیون کیلووات خواهد رسید.
چین سریعترین رشد را در توسعه انرژی هستهای در دنیا دارد و تا سال ۲۰۲۰ میلادی با ساخت راکتورهای جدید تعداد ژنراتورهای هستهای این کشور به ۹۰ خواهد رسید و پس از آمریکا در این زمینه در رده دوم جهان قرار خواهد گرفت.
Tuesday, 4 February , 2025