هفت مرکز پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت در دانشگاهها راهاندازی میشودمعاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت بیان کرد: طی ٢ سال آینده شاهد راه اندازی حداقل ٧ انستیتو تخصصی در حوزه های مرتبط با مسائل پایین دستی و ٧ مرکز پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت در دانشگاه ها خواهیم بود. به گزارش پایگاه […]
-
https://www.roodarroonews.ir/?p=2918
هفت مرکز پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت در دانشگاهها راهاندازی میشود
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت بیان کرد: طی ٢ سال آینده شاهد راه اندازی حداقل ٧ انستیتو تخصصی در حوزه های مرتبط با مسائل پایین دستی و ٧ مرکز پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت در دانشگاه ها خواهیم بود.
به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز، حبیباللهبی طرف، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت در مراسم تودیع و معارفه روسای پیشین و جدید پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به گام های خوبی که در حوزه پژوهش و فناوری طی سال های گذشته در صنعت نفت ایران برداشته شده است، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعت نفت، پژوهشکده ازدیاد برداشت، موسسه مطالعات بین المللی انرژی و مدیریت های پژوهش و فناوری شرکت های اصلی و تابعه وزارت نفت، برای فعالیت در حوزه پژوهش و فناوری در درون صنعت نفت ایجاد شده اند.
بیطرف در ادامه افزود: تدوین سند نظام جامع پژوهش و فناوری وزارت نفت یکی از فعالیت های خوب انجام گرفته در درون صنعت نفت است. در خارج از وزارت نفت نیز درخصوص حوزه های آموزشی تخصصی مرتبط با نفت و نهادسازی در زمینه پژوهش و فناوری درخصوص نفت اقدامات مفیدی انجام گرفته است.
وی بیان کرد: در همین راستا طی ٢ سال آینده شاهد راه اندازی حداقل ٧ انستیتو تخصصی در حوزه های مرتبط با مسائل پایین دستی و ٧ مرکز پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت در دانشگاه ها خواهیم بود.
بیطرف با تاکید بر این موضوع که علیرغم همه فعالیت های انجام شده، مقوله پژوهش و فناوری هنوز در صنعت نفت نهادینه نشده است، اظهار کرد: در اکثر بنگاه های اقتصادی بین المللی در حوزه نفت، معقوله R&D نهادینه شده و بین ۲ تا ۴ درصد از گردش مالی این بنگاه ها صرف این موضوع می شود.
رئیس هیأت امنای پژوهشگاه صنعت نفت،R&D را عامل استمرار حیات برای بنگاه اقتصادی دانست و گفت: وزیر نفت به عنوان معمار پژوهش و فناوری در صنعت نفت ایران نقش بی بدیلی را ایفا کرده است اما لازم است که ما به اقدامات خود در این زمینه بیش از پیش ادامه دهیم.
وی پژوهش های کاربردی و توسعه ای را محوریت فعالیت های واحد های پژوهشی صنعت نفت ذکر کرد و افزود: پژوهش های بنیادی رسالت دانشگاه ها است و وزارت نفت پیگیر انجام پژوهش های کاربردی و توسعه ای است. این پژوهش ها یا در مراکر پژوهشی درون صنعت نفت انجام می شود و یا با پرداخت هزینه به سایر مراکز پژوهشی واگذار می شود. به عنوان مثال در حوزه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت قراردادهای مهمی با دانشگاه ها امضا شده است.
بیطرف ادامه داد: وزارت نفت با برداشتن یک گام بلند، ۹ قرارداد پژوهشی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی که در گذشته در حوزه نفت ظرفیت سازی کرده بودند، امضا کرده و این موضوع نشان دهنده اعتماد وزارت نفت به دانشگاه های داخلی است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به ۲ قرارداد پژوهشی وزارت نفت با پژوهشگاه صنعت نفت در حوزه بالادست، بیان کرد: انتظار ما این است که پژوهشگاه صنعت نفت در اجرای این قراردادها پیش رو باشد و سایر دانشگاه ها پژوهشگاه صنعت نفت را الگوی خود قرار دهند.
بیطرف تصریح کرد: امیدواریم پژوهشگاه صنعت نفت در آینده توجه ویژه ای به فناوری های میان بخشی مانند IT، نانو و بایو داشته باشد.
وی با تاکید بر بحث انتقال فناوری، اظهار کرد: این بحث در قالب طرح ۱۰ گروه کالای استراتژیک صنعت نفت در حال پیگیری است و در آینده ۱۷ گروه کالای دیگر نیز به این طرح اضافه خواهند شد.
بیطرف افزود: پژوهشگاه صنعت نفت باید سازمانی پروژه محور باشد و درآمدهای اقتصادی خود را به تدریج افزایش دهد. بحث نتیجه گرا بودن کلیه پژوهش ها نیز باید جدی گرفته شود و نتایج پژوهش های پژوهشگاه صنعت نفت برای تمام صنعت نفت و گاز محسوس باشد.
رئیس هیات امنای پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه اظهار کرد: نباید احساس شود رقابتی میان پژوهشگاه صنعت نفت و دانشگاه ها وجود دارد. پژوهشگاه در انجام پروژه های دانشگاهی همکاری دارد، اما پرداختن به کار آموزشی جز ماموریت های مورد نظر ما نیست.
وی در پایان ضمن تقدیر از فعالیت های ارزشمند حمیدرضا کاتوزیان در دوران تصدی ریاست پژوهشگاه صنعت نفت، جعفر توفیقی را فردی دانشمند دانست و ابراز امیدواری کرد از توانمندی های ایشان نهایت بهره برداری شود.
Wednesday, 5 February , 2025