به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز؛«رابرت جی گارد» روز چهارشنبه در گفت و گویی، با اشاره به گزارش آنتونیو گوترش درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و ابراز تاسف از خروج آمریکا از برجام افزود: دبیرکل سازمان ملل مخالفت خود را درباره خارج شدن آمریکا از برجام به زبان های مختلف بیان کرده است. خارج شدن […]
-
https://www.roodarroonews.ir/?p=4213
به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز؛«رابرت جی گارد» روز چهارشنبه در گفت و گویی، با اشاره به گزارش آنتونیو گوترش درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و ابراز تاسف از خروج آمریکا از برجام افزود: دبیرکل سازمان ملل مخالفت خود را درباره خارج شدن آمریکا از برجام به زبان های مختلف بیان کرده است. خارج شدن ایالات متحده به ضرر ایران و آمریکا است و در واقع دود آن به چشم همه دنیا می رود.
وی ادامه داد: موضع گیری دبیرکل سازمان ملل قطعا تاثیر خوبی برای حمایت از برجام خواهد داشت اما این موضع گیری لزوما تغییری در سیاست ترامپ به وجود نمی آورد زیرا سیاست واشنگتن درباره سازمان ملل، گزینشی است. آنها با هر کدام از این سیاست ها که بخواهند، همراهی می کنند.
این مقام سابق پنتاگون در پاسخ به اینکه سازمان ملل تا چه اندازه می تواند در حفظ برجام نقش داشته باشد، گفت: مواضع سازمان ملل تا اندازه ای موثر خواهد بود، این تاثیر هم جنبه اخلاقی خواهد داشت. مساله اساسی این است که ایران بتواند از مزایای تجاری و اقتصادی برجام بهره ببرد. من امیدوارم خصوصا اروپا، چین و روسیه در این زمینه گام های جدی بردارند تا در ایران انگیزه باقی ماندن در برجام تداوم یابد.
گارد درباره تبعات منطقه ای شکست توافق هسته ای با ایران هشدار داد و گفت: از میان رفتن برجام چشم انداز امنیتی منطقه خاورمیانه و خلیج فارس را تیره و تار خواهد کرد. سعودی ها گفته اند که آنها به دنبال جنگ افزار هسته ای خواهند رفت، چنین وضعیتی می تواند به یک برخورد هسته ای منتهی شود.
برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) در سال ۱۳۹۴ بین ایران، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، اتحادیه اروپا و آمریکا درباره فعالیت های هسته ای ایران به امضا رسید و بر اساس آن می بایست تحریم های ثانویه آمریکا در موضوع هسته ای ایران تعلیق شود.
با روی کار آمدن دونالد ترامپ، پس از یکسال سیاست های ضد ایرانی و تشکیل حلقه ایران ستیزانه در کاخ سفید با آمدن مایک پمپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی، او تصمیم گرفت تا دیگر در این توافق نباشد و با اعمال فراسرزمینی قوانین خود، بهره مندی ایران از منافع اقتصادی برجام را متوقف کند.
این در حالی است که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، برجام توافقی مورد تائید، شناخته شده و همه طرف ها می بایست بر اجرای تعهدات خود پایبند باشند.
به موجب همین قطعنامه، دبیرکل سازمان ملل متحد موظف است هر ۶ ماه گزارشی از چگونگی اجرای این قطعنامه به شورای امنیت ارائه کند.
**اعتراف به استفاده ابزاری از وابستگی مالی سازمان ملل
ژنرال گارد به وابستگی مالی برنامه های سازمان ملل به منابع مالی خارجی اشاره کرد و آن را دلیل عدم جدیت این نهاد برای برخورد با جنایت های عربستان در یمن دانست.
وی گفت: عربستان درباره وضعیت همسایه جنوبی خود احساس نگرانی می کند و برای همین وارد جنگ یمن شد. ایالات متحده هم تا حدودی به آن کمک می کند. در داخل آمریکا بر سر این حمایت ها اختلاف نظر است به ویژه بر سر بحران انسانی ناشی از آن نگرانی زیاد است.
این مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا ادامه داد: استفاده از بمبارن های هوایی به شکلی که در یمن جریان دارد و تلفات آن برای غیر نظامیان، بسیار تاسف آور است. شاید سازمان ملل تحت تاثیر مساله نفوذ مالی عربستان قرار داشته باشد. من دقیقا نمی دانم اما تردیدی نیست که سازمان ملل وابسته به منابع مالی خارجی است و ما هم از این ابزار در سازمان ملل استفاده کرده ایم.
گارد توضیح داد: یعنی هر جا که موضع ما مورد تایید قرار نگرفته است، تهدید به توقف کمک مالی به سازمان ملل کرده ایم. آخرین نمونه آن هم خارج شدن از شورای حقوق بشر سازمان ملل است؛ این مساله تاسف بار است اما یک واقعیت سیاسی است.
آمریکا بر اساس اعلامیه مشترک مایکل پمپئو وزیر خارجه و نیکی هیلی نماینده این کشور در سازمان ملل متحد از هفته گذشته عضویت خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را لغو کرد و دلیل آن را حمایت از رژیم صهیونیستی برشمرد.
** لابی ایپک و سکوت آمریکا
دستیار اجرایی وزیر دفاع اسبق آمریکا با اذعان به سیاست یک بام و دو هوای واشنگتن درباره عاری سازی منطقه خاورمیانه از جنگ افزار هسته ای گفت به دلیل نفوذ لابی اسرائیلی ایپک، واشنگتن درباره زرادخانه کلاهک های اتمی اسرائیل سکوت کرده است.
گارد درباره سکوت پایتخت های غربی خصوصا دولت آمریکا از هر دو حزب سیاسی این کشور درباره زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی افزود: به نظر من بسیار باعث تاسف است که اسرائیل دارای توانایی هسته ای است.
وی ادامه داد: زمانی که جان اف کندی رئیس جمهوری بود به گزارش ها درباره برنامه هسته ای نظامی اسرائیل واکنش نشان می داد و به آن حساس بود اما امروز ما با یک واقعیت روبرو هستیم که آنها دارای این قابلیت هسته ای هستند و از آن دست برنخواهند داشت.
این ژنرال آمریکایی اضافه کرد: آنها این تسلیحات را برای بازدارندگی در برابر تهدید کشورهای عربی نیاز دارند. البته من امیدوارم این موضوع، کشورهای منطقه را به سمت برنامه نظامی هسته ای سوق ندهد.
گارد که عضو هیات رئیسه «مرکز تحقیقات کنترل تسلیحات و منع غنی سازی» در واشنگتن است، تصریح کرد: ایالات متحده روابط بسیار نزدیکی با اسرائیل دارد. از این جهت به نظر من هیچگاه واشنگتن میانجی خوبی میان فلسطینی ها و اسرائیلی ها نبوده است.
وی یادآور شد: ما همیشه به روشنی طرف اسرائیلی ها بوده ایم. کافی است به خارج شدن آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل بنگرید. دلیل آن انتقاد این نهاد از اسرائیل بوده است.
این مقام پیشین پنتاگون افزود: همچنین لابی ها در واشنگتن نقشی اساسی دارند. لابی ایپک اسرائیل در کنار لابی انجمن ملی سلاح نقشی مهم در سیاست های واشنگتن بازی می کند و بر سیاست ایالات متحده درباره برنامه اتمی اسرائیل موثر است.
رژیم صهیونیستی برخلاف داشتن توانایی های تسلیحات اتمی عضو پیمان منع گسترش سلاح های اتمی (ان پی تی) نیست و هیچ نهاد بین المللی هم بر فعالیت های اتمی این کشور نظارت ندارد.
Friday, 15 November , 2024