مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از جذب صد درصدیاعتبارات مشاغل خانگی سهم سال ۹۸ استان خبر داد. به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز، ارسلان غمگین در تعریف مشاغل خانگی اظهار کرد: هر نوع فعالیت اقتصادی در محل سکونت شخصی که با استفاده از امکانات و وسایل منزل راه اندازی شود […]
-
https://www.roodarroonews.ir/?p=6182
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان از جذب صد درصدیاعتبارات مشاغل خانگی سهم سال ۹۸ استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز، ارسلان غمگین در تعریف مشاغل خانگی اظهار کرد: هر نوع فعالیت اقتصادی در محل سکونت شخصی که با استفاده از امکانات و وسایل منزل راه اندازی شود کسب و کار خانگی است.
وی افزود: مطابق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، مشاغل خانگی شامل آن دسته از فعالیت هایی است که توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل میگیرد و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی میشود.
غمگین تصریح کرد: کسب و کار خانگی در ایران پدیده جدیدی نیست و سابقه دیرینه دارد. بسیاری از نیازهای خانوار در منزل و توسط اعضای خانواده تولید می شد که در سال های اخیر در نتیجه تغییرات و تحولاتی که در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی به وجود آمد به آن توجه بیشتری شده است و این نوع کسب و کارها روز به روز توسعه می یابند.
وی ادامه داد: راه اندازی یک شغل خانگی اصولاً نیازی به سرمایه های زیادی ندارد و شما می توانید با کمترین هزینه؛ کار را شروع کنید و با نظم و پشتکار و خلاقیت و به روز بودن کسب و کار خود را رونق بخشید.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: در مزایای کسب و کار خانگی می توان به آزادی و استقلال عمل بیشتر، ساعات کاری انعطاف پذیر، داشتن فرصت و زمان بیشتر، توجه بیشتر به تربیت فرزندان، تعادل و تعامل میان کار و زندگی اشاره کرد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان خاطر نشان کرد: در مشاغل خانگی تفکیک جنسیتی وجود ندارد و زنان و مردان می توانند با توجه به مهارت خود در خانه، نه تنها برای خود بلکه برای سایر اعضای خانواده شغل ایجاد کنند. از دیگر مزایای مشاغل خانگی استفاده از فضای مجازی اینترنت برای کسب در آمد، بازاریابی و دسترسی راحت به خریداران می باشد که بسیار آسان تر از روش های بازاریابی سنتی است.
وی تاکید کرد: با شیوع ویروس کرونا در کشور و وضعیت قرمز در خوزستان، بسیاری از کسب و کار ها با مشکلات عدیده ای مواجه یا تعطیل شدند. در این شرایط کسب و کار های خانگی می تواند بهترین گزینه برای جبران هزینه های وارده به اقتصاد استان باشد.
غمگین گفت: اگر به حمایت از پشتیبان ها و اتصال متقاضیان به بازار و فروش اینترنتی و عرضه مجازی محصولات، توجه بیشتری شود قطعاً این طرح مؤثرتر می شود. از آنجایی که این نوع کسب و کارها از امکانات منزل بهره می گیرند، در صورت بروز رکود اقتصادی بیشتر دوام می آورند. در واقع شانس موفقیت این نوع کسب و کار بسیار بالاست.
وی یاد آور شد: این اداره کل، برای نخستین بار صد در صد اعتبارات مشاغل خانگی سهم سال ۱۳۹۸ را جذب کرد و تمامی طرح های پرداختی در سامانه مشاغل خانگی، ثبت شده است. طرح های پشتیبان و خوشه سازی طبق الگوی توسعه مشاغل خانگی در اولویت است.
غمگین، ایجاد بازارچه های عرضه محصولات مشاغل خانگی را از دیگر اولویت های این اداره کل دانست به طوری که در سال گذشته تعداد ۱۲ فقره بازارچه در ۱۱ شهرستان، برپا شده است.
وی افزود: در جلسات کمیته کارشناسی مشاغل خانگی در سال گذشته با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی، مصوب شد طرح هایی که منجر به اشتغال پایدار می شوند و برای خوشه سازی مناسب اند، شناسایی و اعلام شوند که در سال ۹۹ نیز رویکرد اولویت طرح های پشتیبان و مزیت دار منطقه در دستور کار قرار دارد.
غمگینگفت: همچنین در سال ۹۸ طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در استان آغاز شد که تا کنون ۴۹۳ زن واجد شرایط شناسایی شدند.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان بیان کرد: زنان سرپرست خانوار در چهار گروه هدف زنان همسر فوت شده، مطلقه، زنان دارای همسر زندانی، معتاد، متواری، از کار افتاده و مفقودالاثر و دختران مجرد هرگز ازدواج نکرده بیکار ۴۵ تا ۵۵ سال و با اهداف، خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار در رشته های مزیت دار منطقه ای و مصوب مشاغل خانگی و پیشگیری از ورود به چرخه حمایتی، بهبود معیشت و افزایش رفاه زنان سرپرست خانوار، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار، اتصال صاحبان کسب و کار خانگی به بازارهای هدف و بنگاه های پیشرو، افزایش سهم مشاغل خانگی در اقتصاد مناطق قرار دارند.
وی در پایان گفت: در دومین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولیدات ملی) که با حضور نهاوندیان ، معاون اقتصادی رییس جمهور ، شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسوولان و فعالان عرصه تولید و …در ۸ بهمن ۱۳۹۸ برگزارشد، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در محور طرحهای توسعهای قابل قبول در سازمانها با رویکرد کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار به عنوان یکی از پنج طرح برگزیده انتخاب شد و نشان عالی حاتم را دریافت کرد.
گفتنی است: طرح ملی مشاغل خانگی به عنوان یکی از طرح های موفق اشتغالزایی وزرات متبوع با هدف کاهش هزینه های راه اندازی کسب و کار، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن یا اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده، کار خانوادگی، انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی (استاد شاگردی) برنامه ریزی و اجرا می شود و با اقبال عمومی مواجه شده است.
Friday, 15 November , 2024