رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: خوزستان در بحث استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در مقایسه با کشور بسیار عقب است. به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز،مهرداد نیکو در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خوزستان که روز، ۱۵ آذرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و کمبود […]

  • رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: خوزستان در بحث استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در مقایسه با کشور بسیار عقب است.

    به گزارش پایگاه خبری رو در رو نیوز،مهرداد نیکو در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خوزستان که روز، ۱۵ آذرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و کمبود آب و آورد رودخانه‌های استان، بحث توجه به سیستم‌های آبیاری نوین باید در دستور کار قرار بگیرد.

    وی افزود: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، قرار بود سالانه ۹۹۰۰ هکتار سامانه‌ نوین آبیاری در خوزستان ایجاد شود که بر این اساس باید تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۵۹ هزار هکتار اجرایی می‌شد.

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان گفت: علی رغم اهمیت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، این مساله چندان مورد توجه قرار نگرفته است اما با توجه به کمبود آب در شرایط فعلی اهمیت آبیاری نوین دو چندان شده است.

    نیکو با بیان اینکه خوزستان وضعیت خوبی در زمینه اجرای سیستم‌های نوین آبیاری ندارد، عنوان کرد: حدود ۱.۱ میلیون هکتار اراضی آبی در خوزستان وجود دارد که ۴۵ درصد از این اراضی به روش سنتی آبیاری می‌شود و راندمان آن ۳۵ درصد است.

    وی افزود: راندمان آبیاری با روش‌های ابیاری نوین حدود ۸۰ درصد است و باید تلاش کنیم تا با اجرای شیوه‌های مختلف آبیاری نوین در خوزستان به این راندمان بالا دست پیدا کنیم.

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان تصریح کرد: بخشی از اراضی آبی با اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در خوزستان وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند اما باید در این زمینه راندمان افزایش یابد.

    نیکو ادامه داد: حدود ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در خوزستان توسط سامانه‌های نوین آبیاری می‌شود که ۷۰ هزار هکتار از آن مربوط به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است.

    وی افزود: در کشور حدود ۸ میلیون هکتار اراضی آبی داریم که ۲ میلیون هکتار از آن‌ها توسط سامانه‌های نوین آبیاری می‌شود و در این زمینه باید گفت که خوزستان در بحث این این سامانه‌ها در مقایسه با کشور بسیار عقب است.

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان بیان کرد: برای اراضی‌ای که مستعد استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری است باید برنامه‌ریزی شود تا به سمت میانگین کشوری نزدیک شویم.

    نیکو اظهار کرد: در خوزستان سالانه مجموعا حدود ۰.۵ درصد از اراضی تحت پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد اما در کشور سالانه حدود ۳ درصد از اراضی تحت پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد و باید این میزان در خوزستان رشد کند.