معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی گفت: در دهه اخیر دو و نیم میلیون هکتار به کانون‌های جدید گرد و غبار به  بیابان‌های کشور اضافه شده است. به گزارش پایگاه خبری رو در رو؛ آقای پرویز گرشاسبی افزود: ایران یک کشور پیشرو در زمینه بیابان زدایی در خاورمیانه و آسیا است و فعالیت‌های بیابان زدایی در […]

  • معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی گفت: در دهه اخیر دو و نیم میلیون هکتار به کانون‌های جدید گرد و غبار به  بیابان‌های کشور اضافه شده است.

    به گزارش پایگاه خبری رو در رو؛ آقای پرویز گرشاسبی افزود: ایران یک کشور پیشرو در زمینه بیابان زدایی در خاورمیانه و آسیا است و فعالیت‌های بیابان زدایی در ایران قدمت ۶۰ ساله دارد.
    وی ادامه داد: از ۳۳/۷ دهم میلیون هکتار بیابان‌های کشور که منشاء زمین شناسی و اقلیمی دارند ۱۳ میلیون هکتار بحرانی بود که ما تاکنون ۸/۷ دهم میلیون هکتار از این کانون‌های بحرانی را طی ۵۰ سال مهار و تثبیت کردیم که بیشتر این کانون‌های طوفان شن و گرد و غبار مستقیماً شهر‌ها و روستاها، جاده ها، خطوط ریلی، پادگان‌ها و فرودگاه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دادند.

    آقای گرشاسبی گفت: در موضوع سرعت اقدامات، اول باید جلوی روند بیابان زایی در کشور متوقف شود، در دهه اخیر به جز ۳۳/۷ دهم میلیون هکتار، ۲ و نیم میلیون هکتار به کانون‌های جدید گرد و غبار که عموماً بیابان نبودندبه بیابان‌های کشور اضافه شد مانند ۱۶۴ هزار هکتار در حاشیه دریاچه ارومیه، ۳۵۰ هزار هکتار در خوزستان، ۳۰۰ هزار هکتار در جازموریان و جا‌های دیگر که الان کانون بزرگ شدند و احتمال فعال شدن آن وجود دارد در جنوب شرق قزوین می‌باشد.
    وی ادامه داد: مدیریت منابع آب و کشاورزی در کشور باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که کانون جدید ایجاد نشود تا برای کانون‌های قبلی برنامه ریزی انجام شود.
    معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی گفت: یکی از مشکلات دراین زمینه، کمبود منابع اعتباری است، گردو غبار سال ۹۴ خوزستان که ۳۵۰ هزار هکتار در آن برهه زمانی کانون تشخیص داده شد الان ۳۸ درصد آن انجام شده است و سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای ۶۲ درصد باقی مانده مورد نیاز است.
    وی افزود: اگر بخواهیم جلوی روند بیابان زایی را بگیریم سالانه حداقل باید یک میلیون هکتار بیابان زدایی و کانون گرد و غبار را مهار کنیم و با منابع موجود الان ۳۵۰ هزار هکتار یعنی یک سوم برنامه هدف را انجام می‌دهیم.
    آقای گرشاسبی تصریح کرد: اولویت ها، طرح‌های مطالعاتی و مناطق حساس که وجود دارند هستند که این مناطق حساس شناسایی شدند و طرح اجرایی برای آن‌ها طراحی شده است.
    وی به گفته افزود: با فعالیت جدیدی که شروع کردیم کم کم از اعتبارات دولتی فاصله می‌گیریم و مشارکت بخش خصوصی در بیابان زدایی را دنبال می‌کنیم.
    در سال گذشته ۸۶ هزار هکتار از کانون‌های بحرانی را با سرمایه گذاری بخش خصوصی بیابان زدایی کردیم، چون مقداری از اعتبارات دولتی نا امید شدیم و به سمت سایر بخش‌های غیر دولتی رفتیم.
    معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی گفت: کانون‌های بحرانی دریاچه ارومیه که ۱۶۴ هزار هکتار بود در دهه اخیر مهار کردیم.